محمود دشت بزرگ امروز یکشنبه چهارم خرداد در پنل تخصصی «بهرهوری در صنعت برق؛ چالش ها و فرصتهای پیش رو در استان گیلان» که در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برگزار شد، با تاکید بر لزوم اجرای سیاست «گذارِ انرژی» در کشور و استان، اظهار کرد: تولید برق باید مبتنی بر انرژی های تجدیدپذیر به ویژه خورشیدی و بادی باشد.
وی بهرهوری را انجام موفقیت آمیز مهندسی و مدیریت دانست و افزود: نیازمند گذار از انرژی های سنتی(فسیلی) به انرژی های نو و پایدار هستیم که از منابع طبیعی استحصال و سریعتر از مصرف دوباره جایگزین می شوند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای گیلان اهمیت استفاده از انرژی های تجدیدپذیر را در کاهش تولید گازهای گلخانه ای دانست و تصریح کرد: گذار هوشمندانه به انرژی های تجدیدپذیر، کربن صفر را در دستور کار دارد که نتیجه آن کاهش تولید گازهای گلخانه ای است.
دشت بزرگ با اشاره به نقش رانت منابع طبیعی در تولید برق، اضافه کرد: بالغ بر ۸۲ درصد منابع تولیدکننده انرژی الکتریکی در کشور، منابع طبیعی فسیلی است؛ رویکرد آینده انرژی به سمت انرژی های الکتریکی است که برقی سازی و کربن زدایی و هوشمندسازی ماشین آلات را به دنبال دارد.
وی رشد بهرهوری را زمینه ساز رشد اقتصادی دانست و متذکر شد: شدت مصرف انرژی در ایران نسبت به دنیا بالاتر است که ناپایداری اقتصادی را موجب می شود؛ البته صنعت برق کشور طی ۴۰ سال گذشته دستاوردهای خوبی داشته و تبدیل به قدرت چهاردهم برق دنیا شده و عامل رفاه بوده و خودکفایی داشته است.
مدیرعامل برق منطقهای گیلان سهم تجدیدپذیرها در سبد برق کشور را دو درصد دانست که میانگین آن در دنیا ۴۸ درصد است و گفت: بیش از ۴۱ میلیون مشترک برق داریم و تولید برق ما ۹۴ هزار مگاوات است و لذا نیازمند صرفهجویی در منابع ارزشمند و کاهش انتشار گازهای گلخانهای هستیم. انتشار گازهای گلخانهای افزایش نگرانی های اقلیمی را به دنبال دارد.
وی مصرف بالای نفت و گاز در داخل را یکی از چالشهای صادرات دانست و اضافه کرد: گذار به انرژی های تجدیدپذیر، کاهش نگرانیهای زیست محیطی و کاهش اتکا به سوخت های فسیلی را نیز موجب می شود.
دشت بزرگ با بیان اینکه یارانه سوخت های فسیلی حدود ۷۰ میلیارد دلار در سال برای دولت هزینه دارد، عنوان کرد: در حال حاضر ۷۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی و ۶۰ هزار مگاوات انرژی بادی تولید می کنیم که در گیلان ۱۰۵۰ مگاوات خورشیدی و ۲۰۵۰ مگاوات بادی است.
وی سیاست های نامناسب دهه های گذشته، فرسودگی زیرساخت ها، عدم سرمایهگذاری در صنعت برق، وابستگی زیاد به سوخت گاز، باز بودن زیاد شیر مصرف، ماینینگ و کم بودن عایق اماکن را از جمله عوامل تلفات انرژی دانست.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)